neděle 8. dubna 2012

Břišní tance aneb Od kolika do kolika

Poslední koupačka v umyvadle (od 2.měsíčnin už ve vaničce)
Je legální říct, že má miminko zaražený prdy? To slovo "prdíky" mi nějak ne a ne proprdět přes pusu, i klávesnice se zmítá v křeči. A "kolika" je zase slovo tak sterilní, že absolutně nevystihuje zápašný a nečistý akt, který miminko ze zajetí zaražených prdů osvobodí... 

Náš Tonda vykrůcal své břišní tance tu a tam už dříve, ale poslední týden je roztáčí jak maďarskej cikán čardáš...

...včerejší hodinový večerní virvál a dnešní ranní posnídaňový koncert dal zabrat především tátovi Ondřejovi... já se včera zdejchla ještě před začátkem do vany a dneska ráno se pokoušela trochu dospat (což ovšem nevyšlo, zeď není dokonalý izolant a náš Caruso by asi přeřval i zbíječku).

Konejšení je marnost, nošení "na tygříka" nezabírá, masáž bříška je odmítána, cvičení nožičkama dráždí... tak jsme ho strčili do vaničky, do teplé vody. A vono jo! Vono to zabírá! (už třikrát to zabralo, ale nerada bych to předčasně nazvala pravidlem). Nastala okamžitá proměna ze řvoucího rudého miminka v růžového tvora, který jakoby zápasil sám se sebou, jakoby se chtěl smát, ale snažil se zároveň zachovat dekorum, aby nedal příliš najevo, že se mu to líbí. "Nemůžu se úplně rozplynout blahem, to by si matka s fotříkem mysleli, že to maj v malíku, ale to břicho mě fakt, fakt hodně bolelo, fakt."...a pak byl osušen, čistě oplínkován, oblečen, zabalen do deky... a pak... pak se konečně posr... pokadil... asi blahem :-)

1 komentář:

  1. Toníku, doufám, že nás jednou nebudeš žalovat za zveřejnění tak intimní fotografie a neméně intimních detailů z tvého života!

    OdpovědětVymazat